WE START A NEW EDGE MEDIA

LEHDISTÖTIEDOTE 12. Syyskuuta 2012

Ensimmäinen numero julkaistaan yhteistyössä Punaisen Ristin kanssa

Public Action on uusi sosiaalinen innovaatio ja non-profit hanke, johon kuuluu blogi, tapahtuma sekä teemaan räätälöity tabloid -kokoinen sanomalehti. Se haastaa lukijansa, tekijänsä ja kumppaninsa osallistumaan moniarvoisemman yhteiskunnan rakentamiseen.

Ajattele ja toimi – on julkaisun motto. Public Action käsittelee ympäristö-, taide-, design-, arkkitehtuuri-, ruoka- ja muoti -teemoja visuaalisen kulttuurin keinoin. 

Public Action erottuu muista mediavalinnoista. Sen formaatti ja teema elää koko ajan ajassa. Ensin syntyy teema, sen jälkeen valikoituu kumppanit, jonka kanssa aihetta on luonteva käsitellä. Ensimmäisen numeron aiheena on Nälkä.

Pääpartneriksi lehdelle valikoitui Punainen Risti, jonka Nälkäpäivään lehti istuu luontevasti. Nälkä on läsnä kasvavassa määrin suomalaisiakin arjessa ja siksi lehti kannustaakin inhimillisyyden valoisaan puoleen.

Nälkä koetaan myös ei vain perinteisessä kontekstissa, nälkää on toivon nälkä ja nälkää on luovuuden nälkä. Nälkää on yksinäisyys ja väkivalta.

Public Action haluaa puhutella ihmisiä keille nälkä tuntuu vieraalta käsitteeltä, mutta jotka todellisuudessa potevat huutavaa nälkää. Lehden partneri on Sanomapaino, jonka kanssa ensimmäiseen numeroon on toteutettu lukemisen nälkä –liite.

Public Action on kutsunut suomalaiset ja kansainväliset visuaalisen kulttuurin ammattilaiset –kuvaajat, kirjoittajat ja taiteilijat ensimmäisen teemanumeron tekoon kertomalla oman näkökulmansa nälästä.

Public Action No 1:den tuotantoon osallistuivat mm. Antti Nylén, Malena Mazza, Minna Tervamäki, Aurora Reinhard, Marko Rantanen, Matteo Ferrari, Marica Rosengård, Aleksi Neuvonen, Jiri Geller, Markku Rönkkö, Gerald Steinmetz, Roosa Murto ja Pekka Mustonen.

Public Action on kaksikielinen julkaisu jossa sisällön kieli vaihtelee suomesta englantiin. Public Action luo arvoa kumppaneilleen tarjoamalla monimuotoisen julkaisuympäristön eri media-alustoilla. Painosmäärä printtilehdelle on kymmenen tuhatta.

Public Action No 1 jaetaan Suomen Punaisen Ristin suurimman vuosittaisen keräyksen Nälkäpäivän 13.-15.9.2012 yhteydessä Helsingissä Designpääkaupungin ruoan ja muotoilun päänäyttämöllä Teurastamon Kellohallissa, Designmuseossa, valikoiduissa taidegallerioissa, sekä Helsinki Design Weekin ja Helsinki World Design Capital 2012 aikana tapahtuvissa näyttelyissä ja tapahtumissa.

Ensimmäinen numero tulee myös myyntiin myös Helsingin Stockmannin Akateemisen Kirjakauppaan hintaan 2 euroa. 

Public Actionin ensimmäinen numero lanseerataan torstaina 13.9.2012 Lapinlahden sairaalassa klo 17.00-21.00. Carl Ludvig Engelin suunnittelema luostarimainen miljöö muuttuu yhdeksi illaksi designpääkaupunkivuoden mystiseksi näyttämöksi.

Sairaalassa toimi viime vuodet myös HUS:n Psykiatrisen osaston Syömishäiriöpoliklinikka. Ajanjakso tilan historiassa joka ottaa hiljaisesti kantaa numeron teemaan. Musiikista lanseeraustilaisuudessa vastaa suomalainen rap-duo Niko&Tapsa.

Lisätiedot:
Tiina Alvesalo, päätoimittaja & perustaja
tiina.alvesalo@tiinaalvesalo.com

Kommentointi on suljettu.