10 SYYTÄ MIKSI RAKASTAN EKOSÄHKÖÄ

sade_metsassasade_metsassasade_metsassasade_metsassa

1. Ekosähkö on vihreän sähkön tienraivaaja .

2. Yritysten valittavissa se on ollut vuodesta 1995 ja kotitalouksille mahdollisuus valita sähköntoimittajansa tuotantotavan perusteella tuli mahdolliseksi syksyllä 1998.

 3. Ekosähkö tuotetaan kotimaassa sijaitsevissa pienvoimalaitoksissa 100 % uusiutuvilla bioenergialla, tuulella ja vesivoimalla.

4. Ekosähkö erottuu kotimaisuudellaan ja pienvoimalaitostuotannolla, jotka ovat työllistäviä ja yrittäjyyttä kannustavia.

5. Ekosähkön valtteja ovat uudet tuotantolähteet (ei pelkkää vanhojen vesivoimalaitosten voimaa) ja innovatiivisuus (bioenergialaitos).6. Ekosähkön alkuperä on todennettavissa yksittäisille tuotantolaitoksille saakka.

7. Suurin osa kotimaassa sijaitsevista tuotantolaitoksista on pienvoimalaitoksia, joiden ympäristövaikutukset ovat vähäisemmät kuin suurten voimalaitosyksikköjen.

8. Ekosähkön alkuperäjakauma vuodelta 2012 on vesi 75 %, tuuli 15 % ja biokaasu 10 %. Biokaasu on peräisin energiayhtiö St1:n omistamassa Biofuels Bionolix -laitoksesta, joka sijaitsee Karanojan jätteidenkäsittelyalueella Hämeenlinnassa. Vesivoima on Kainuusta ja Noormarkun Makkarakosken museovesivoimalasta. Tuulivoimaa Ekosähkölle tuottavat Kansallistuuli Oy Porin Hilskansaaressa ja Lumituuli Oy Lumijoelta.

9. Ekosähkön tavoitteena on nimenomaan lisätä uusiutuvia energialähteitä hyödyntävää tuotantoa.

10. Ekosähkö-valinta on kannanotto ympäristön puolesta. Voit tehdä Ekosähkö-sopimuksen vaikka heti sopimuslaskurin kautta www.ekosahko.fi

DEF_Ikoni

 

 

 

 

Kommentointi on suljettu.